De oorsprong van de carpaccio vinden we in Harry’s Bar in Italië.
In 1950 was er in Venetië een tentoonstelling van de schilder Vittore Carpaccio. Om hem te eren hing de hele omgeving vol met rode en witte spandoeken. Rood en wit waren namelijk de kleuren waar deze schilder om bekend stond. Op een dag komt een vrouw de bar binnen en vertelt aan de eigenaar dat ze op een streng dieet gezet is omdat ze bloedarmoede heeft. Voorlopig dus geen gegaard, maar rauw en rood vlees voor haar. Samen met de chef laat hij zijn fantasie de vrije loop en bereidt een schotel bestaande uit zeer dun gesneden plakjes contrefilet met een witte saus op basis van mayonaise. De carpaccio, vernoemd naar de schilder, was een feit.
Toen wij in 1992 ons eethuys begonnen, hebben we aan de carpaccio een eigen draai gegeven.
Het werd een ongekend succes en in de jaren die volgden, is het gerecht uitgegroeid tot dé specialiteit van De Goetsack.
Naast de hierboven genoemde klassieker bereiden we nu ook een carpaccio van zalm.