Duurzaam


Gezonde voeding en het milieu zijn voor veel consumenten steeds belangrijker. Ook wij hebben duurzaam voedsel hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij met duurzaam geproduceerde producten.

Het vlees dat wij voor onze carpaccio gebruiken, komt van een lokale boerderij, Hoeve Ravenstein uit Baarn.
Zij houden Belgisch Witblauwe koeien op een natuur- en diervriendelijke manier met respect voor de natuur en leefomgeving en bovenal met oog voor volgende generaties. De koeien hebben een goed leven en worden op een natuurlijke manier grootgebracht. Ze zijn van topkwaliteit en geven gezond, puur, eerlijk en smaakvol luxe vlees en dat proef je.


De geraspte kaas die wij op de carpaccio serveren, is oude Hollandse kaas en wordt eveneens duurzaam geproduceerd. Deze betrekken we van Peterse Kaas, hét adres voor kaas in Zeist.


Voor de carpaccio van zalm gebruiken wij Coho Zalm. Deze wordt gekweekt in Chili en heeft het ASC-keurmerk. Dit keurmerk is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis en heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.

Wij kopen de zalm bij Zalmhuis Steur en zij zoeken in Chili de zalm zelf uit op kwaliteit.

De Coho Zalm is dan ook van superieure klasse, mooi rood van kleur met een goed vetpercentage en heel vol van smaak.


De hoofdbestanddelen zijn dus van zeer hoge kwaliteit, maar ook aan de garnituren wordt aandacht besteed. Zo worden de dressings zelfgemaakt evenals de kruidenboter en dat maakt dat onze carpaccio ’s  helemaal af zijn.